Neem een voorbeeld aan de hond

Friese Stabij

Toen ik laatst naar mijn hond keek voelde ik een bloei van respect naar hem. Niet dat dat er nog niet was, maar ik dacht ineens: we zouden een voorbeeld aan honden moeten nemen.
Ik hoor je denken: ‘waar heeft die meid het in vredesnaam over?’ Ik zal het je uitleggen.

Mijn hond sluit zichzelf weleens op in de bijkeuken. Hij duwt met zijn neus de deur dicht en gaat daar in zijn eentje liggen. Hij neemt even de tijd voor zichzelf. Maak je de deur voor hem open, dan doet hij hem weer dicht. Hij wilt gewoon echt even alleen zijn en alles wat ik daar over te zeggen heb is dat ik dat wonderbaarlijk vind.

Wij mensen laten onszelf nog weleens aan de kant zetten, naar mijn mening. Je wilt even tijd voor jezelf en dan staat er ineens iemand voor je neus. Op zo’n moment heb ik het lef niet om tegen iemand te zeggen: ‘lief dat je aan me denkt, maar ik wil nu eigenlijk heel graag even alleen zijn’. Als je dit zou zeggen zou je waarschijnlijk de vraag krijgen of alles wel goed gaat. Het gaat goed, maar om het zo te houden moet je jezelf af en toe even terugtrekken en weer opladen, tenminste zo werkt het voor mij.

Juist hierom waardeer ik mijn hond zo erg. Hij is in een gezelschap en neemt gewoon even de tijd voor zichzelf. Komt iemand binnen? Nee ik blijf gewoon even in mijn eentje en ik sluit mijzelf nog een keer op.

Het mooiste moment vind ik dan nog wanneer hij er weer uit wilt. Dan duwt hij een aantal keer met zijn neus tegen de deur en dat is dan zijn teken van ‘hé ik wil eruit’.

Als honden dit kunnen, dan zal het ons toch ook moeten kunnen lukken?

2 gedachten over “Neem een voorbeeld aan de hond

  1. Och wat schattig! En een mooi inzicht eigenlijk! Ik ben ook graag alleen maar ik heb het geluk dat ik maar alleen met mijn vriend woon en echt wel even op mezelf kan zijn zonder gestoord te worden 🙂 Maar inderdaad, het is moeilijk om aan te geven dat je even alleen wil zijn, al zou je het eigenlijk gewoon moeten doen hé.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s