Een sprankje eigenwaarde

Iets doen omdat je je er goed bij voelt, dat is hoe het hoort toch? Dus wanneer ik iets niet doe, omdat het ook maar voor het kleinste deel niet goed voelt, doe ik het niet.

Soms doe je dingen niet vanuit een principe. Mensen kunnen wel zeggen “wat boeit jou het nou”, sommige dingen boeien mij toch iets te veel en ja daar hecht ik waarde aan. Is daar iets mis mee dan?

Kijk doe je iets niet omdat anderen een mening over je vormen, oké dan moet je misschien proberen om ‘no fucks’ te geven en er gewoon lekker voor gaan. Als je echter iets laat omdat jij niet zo in elkaar zit, dan is dat toch prima?

Ik denk dat het goed is om jezelf te kennen, om van jezelf te weten wat je wel of niet fijn vind, waar jij je wel of niet goed bij voelt. Weet je dit niet, laat je mensen dan niet regelrecht over je heen lopen?

“I got my own back”

Dr. Maya Angelou

Een klein voorbeeld is bijv. van afgelopen zaterdag. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten drink ik niet, wist je dit nog niet dan weet je het nu ;). Ik ging toch ook weer eens een keertje uit en ik kom een vriend van mij tegen. Verbaasd dat ie was toen ik zei dat ik niks ophad bood hij mij zijn bier aan. Er moest volgens hem maar eens verandering in komen, in dat niet drinken. Hij heeft vervolgens vijf minuten geprobeerd om mij toch wat alcohol te laten drinken, maar zonder succes. Als ik dit niet wil, wil ik dit niet. We kunnen linksom of rechtsom, maar het gaat niet gebeuren.

Juist om dit soort dingen is het o-zo belangrijk om jezelf te kennen. Om jouw eigen waarden te kennen. Als jij jezelf al niet kent, hoe ga je dan met jezelf om en hoe moeten anderen dat dan doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s