Geen productiviteit leidt tot productiviteit

Ik moet zeggen, ik kan er eigenlijk niet tegen als ik een hele dag niks nuttigs doe. Ik zet altijd mijn wekker, zelfs in het weekend, en ik heb ook eigenlijk altijd wel een kleine to-do-list. Daar hoeft weliswaar niet veel op te staan, maar hij is er wel.

Afgelopen zaterdag ging ik echter uit, ik belandde rond 05.30u in mijn bed en mijn zondag was eigenlijk gedoemd te mislukken (als in de term productief bezig te zijn). De vriendin waarmee ik uit was, Loes, bleef bij mij slapen. Aangezien mijn biologische klok nooit uitstaat (helaas) werd ik dus rond 09.00u weer wakker, wat een genot.

En wat doe je dan? Ik wilde Loes namelijk ook niet wakker maken…
Op mijn telefoon schreef ik een klein artikel, daarna ben ik weer door het boek ‘The subtle art of not giving a fuck’ gaan bladeren, dit doe ik weleens om mij weer even bewust te maken van een aantal punten. Even later ben ik toch maar even onder de douche gestapt, het bed weer ingedoken en geprobeerd nog even te slapen, Loes sliep namelijk nog steeds lekker. Dat slapen werd hem echt niet, dus ik pak mijn laptop en ik snuffel daar een beetje rond.

Loes wordt wakker, inmiddels is het 11.30u en we liggen nog een poosje in bed. Tussen één en twee uur vonden we het wel tijd worden voor ons ontbijt, of nou ja brunch? Met een kopje thee en ons eten zijn we weer mijn bed ingekropen en zijn we een film gaan kijken. Voor jullie informatie, dit was de film ‘Hallo bungalow’, serieus nog nooit zo’n Nederlandse film gezien. Zeker het kijken waard!

Na de film komen we tot een conclusie. Af en toe is zo’n dagje echt heerlijk. Je doet namelijk geen ene moer. Je hebt geen verplichtingen en je komt gewoon weer even tot rust. Zo’n rust dag neem ik eigenlijk nooit, maar waarom niet?

Mag je jezelf eens in de zoveel tijd niet even de tijd gunnen om tot rust te komen, om even niks aan je hoofd te hebben? En dat je jezelf ook niet schuldig voelt voor zo’n ‘niks doen dag’. Het leidde bij mij zelfs tot het opruimen van mijn kledingkast, een taak die ik normaal gesproken nooit op mij zou nemen.

Mij lijkt het heel gezond om zo nu en dan eens zo’n dagje te doen. Het leven draait tegenwoordig zoveel over presteren etc., waarom niet eens een dagje niet. Probeer het eens, het kan echt heerlijk zijn! Ik kwam zondag pas tussen 16.30u en 17.00u echt mijn bed uit en eerlijk is eerlijk, het beviel mij wel voor een keertje. Dus ja, dit werkt ook voor mensen die niet tegen stilzitten kunnen ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s