Waag jij de sprong?

dancing in the rain

Soms moet je een sprong wagen. Je kan wel veilig op de kant blijven staan, maar daar gebeurt verder niks.

Vergelijk het met zwemmen. Je zwemt pas als je van de kant afspringt, dan pas beland je in het water en kan je datgene doen waar je voor kwam. Je weet alleen niet of het water een aangename temperatuur heeft of dat het ijzig koud is. Hier kom je echter maar op een manier achter, je waagt de sprong en dan zul je zien of de temperatuur jou bevalt of toch niet.

Je kan natuurlijk gaan nadenken. ‘Stel dat ik wel spring en het water is wél koud, dan heb ik het ook koud en duurt het lang voordat ik het weer warm heb’. Maar stel dat het niet zo is, stel dat het water wel aangenaam is. Stel je voor dat jij de sprong niet waagt en daarbij dus dat lekkere water aan je voorbij laat gaan.

Je staat nu lekker veilig aan de kant, in jouw comfortzone. Maar geeft dit jou nou een extra boost? Dat jij daar op de kant staat, terwijl elk ander het enorm naar zijn zin heeft in het water.

Waag de sprong. Bevalt het niet, dan heb je er wat van geleerd en stap je er weer uit. Bevalt het wel, dan heb je er toch alleen maar weer wat moois uit gehaald?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s