Hoe vaak zeg jij sorry?

‘Sorry ik kan dan niet’, ‘sorry, mag ik er even langs?’, ‘sorry, ik had geen Wi-Fi’. Sorry, sorry, sorry. Als ik voor elke sorry die ik zeg een euro zou krijgen, dan zou ik er een leuk zakcentje aan overhouden.

Sorry dat we zoveel ‘sorry’ gebruiken… Het is een gewoonte, we willen beleefd blijven. Door sorry te zeggen laat je een soort “betrokkenheid” zien wat je socialer zou maken. Sorry maakt deel uit van zoveel gesprekken, let er maar eens op.

Sorry, maar ik ga minder ‘sorry’ zeggen. Het slaat namelijk helemaal nergens op dat je je ergens voor verontschuldigd als dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Wordt er gevraagd of je kan oppassen en je hebt al andere afspraken staan? ‘Sorry ik kan die datum niet oppassen’. Wedden dat je iets in die trant zegt? Maar wat is er mis met ‘Ik kan die datum niet, ik hoop dat je iemand anders weet te vinden!’ Waarom spijt iets ons waar we helemaal niet schuldig aan zijn. Ik bedoel, heel bot gezegd, het is niet mijn probleem als ik niet kan oppassen, natuurlijk is het vervelend want je zou natuurlijk gewoon willen. Maar ik ga geen afspraken afzeggen om op te kunnen passen, dus doe ik iets fout als ik zeg dat ik niet kan? Nee.

Sorry als ik je nu confronteer met een woord dat jijzelf ook heel veel gebruikt. Maar als ik even eerlijk mag zijn, let er eens op. Kijk eens of het echt nodig is om ‘sorry’ te zeggen. Is het echt noodzakelijk? Of is het gewoon om beleefd te zijn? Kan je niet een andere zin formuleren zonder het woord ‘sorry’ te gebruiken?

Sorry, maar ik stop met onnozel sorry zeggen. Dus vind je dat ik bot overkom? Vat het niet persoonlijk op, gewoon een nieuwe manier van uitdrukken

2 gedachten over “Hoe vaak zeg jij sorry?

  1. Zelf heb ik niet zo’n moeite met sorry. Het smeert de verhoudingen 😀. Het hoeft ook niet altijd te betekenen dat je excuus maakt, maar dat je bedoelt: sorry voor jou. Spijtig voor jou.
    Maar prima als jij ermee stopt, prima natuurlijk.

    Wat wel verboden moet worden is: sorry, maar….. Dat heeft echt helemaal niks met sorry te maken, want daarna komt er me toch een rotopmerking…..

    Sorry, dat moest ik even zeggen 😂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s