Tijdvakken tot in het oneindige

Het besef van deze week kwam voort uit een geschiedenisles. Ja wie had dat ooit verwacht? We waren de stof aan het herhalen, want ja we krijgen een toets over alle 10 de tijdvakken. Van de jagers en boeren tot de televisie en computers, en alles wat daartussen zit.

In mijn hoofd was het één grote chaos, hoe moet ik alles onthouden én met elkaar verbinden?! Ik ken de feiten, maar ik zie de verbanden niet. En toen zei onze stagiair hetgeen wat alles op zijn plek liet vallen. Er is een nieuw tijdvak omdat er iets groots is gebeurd. Wat is er veranderd? Wat was het grootse? Toen viel het kwartje…

Nieuwe periodes komen voort uit veranderingen. Na de tijd van de Grieken en Romeinen krijg je de tijd van de Monniken en Ridders. Waarom? Aan het eind van het 2e tijdvak viel het Romeinse rijk. Dit houdt in dat er verandering komt en dus een nieuwe periode.

Dit werkt precies zo met ons leven. Echt precies! Nadat het een is gebeurd brengt dat een verandering voort en brengt dat weer een nieuwe periode. Aan elke periode komt een eind en met dat eind ontstaat er weer een nieuw begin. Een nieuw begin aan een nieuw tijdvak van jouw leven. Zo zijn er dus tijdvakken tot in het oneindige.

Verder heb ik geen idee wat ik hiermee wil bereiken, maar ik vond het het delen wel waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s