Loslaten en laten gaan

Iemand loslaten is moeilijk. Je hebt samen gelachen en gehuild. Je hebt samen herinneringen gemaakt. Samen tijd geïnvesteerd. Samen de tijd laten verstrijken.

Soms moet je keuzes maken voor jezelf. Voor jouw individu. Is dat makkelijk? Nee. Sterker nog, hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Dat weet je niet. In het leven weet je niks zeker. Je doet de dingen op gevoel. En ergens diep vanbinnen weet je of wat je doet, juist is voor jou. Dat is het belangrijkst, dat je leeft voor jezelf. Niet voor iemand anders.

Ik heb je moeten laten gaan om mijzelf weer te worden. Ik heb je moeten laten gaan omdat dit beter was voor mij. Ik heb de weg in tweeën gesplitst. Onze wegen gescheiden. Betekent dit dat ik niet meer om je geef? Nee. Betekent dit dat ik onze herinneringen zal vergeten? Nee. Dat neem ik allemaal mee in mijn leven. Het staat in mijn leven geschreven. Ik heb dingen met en van jou geleerd. Daar ben ik je dankbaar voor.

Soms verlang ik terug naar de tijd die we hadden. Verlang ik terug naar toen. Langzaam maar zeker ebt dat gevoel weg. Leer ik weer te leven met mijzelf. Voor mijzelf.

Totdat ik werd geconfronteerd met jou. Ik lachte naar je alsof ik je vorige week nog had gesproken. Het voelde vertrouwd, toch zo afstandelijk.

Ik wil niet zeggen dat ik spijt heb van de keuze die ik toen heb gemaakt. Het heeft mij goed gedaan. Het gaat goed met me. Dat is wat ik voor ogen moet houden. Hoezeer ik ook genoten heb van die tijd. Dat is een hoofdstuk uit het verleden en die ik zeker nog eens zal herlezen, maar dat nu wel is afgesloten.

Ik dacht je al te hebben losgelaten, maar nu doe ik het echt.

2 gedachten over “Loslaten en laten gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s