Het leven is net als autorijden

Autorijden: gas geven, remmen, terugschakelen, de omgeving analyseren en anticiperen. Het is niet niks en zo is het leven.

Soms is het lekker om vol gas te gaan. Gewoon je gaspedaal intrappen en gaan. Genieten van dat moment en jezelf in het moment te verliezen.

Totdat het onoverzichtelijk wordt. Remmen en terugschakelen. Jezelf de kans geven om de omgeving te analyseren en om te anticiperen. Jezelf de tijd geven om een overwogen beslissing te maken.
Natuurlijk zit je niet altijd goed. Je schat de snelheid van een automobilist verkeerd in of je ziet iets over het hoofd. We zijn allemaal mensen en maken allemaal fouten. Maar die fouten zijn er om van te leren. Je zal niet nog een keer hetzelfde straatje over het hoofd zien. Je zal eerder oppassen met het inschatten van een bepaalde snelheid.

Dan raakt je tank leeg. Je moet weer bijtanken. Maar wat als er geen benzinestation in de buurt is. Is het verstandig om vol gas te gaan? Of kan je toch beter je vaart minderen, terug schakelen en op een lager pitje je doel alsnog bereiken. Dat tankstation.

Met rijlessen leer je de basis, je leert de dingen hoe ze moeten, maar ze in de praktijk toepassen met andere weggebruikers is anders. Dan pas leer je hoe het echt moet en ook hier zal je altijd van blijven leren, altijd. Je kan niet alles weten, je komt in nieuwe situaties terecht en moet dingen anders aanpakken dan je ze gewend bent.

Dat is oké. Het is oké om in een nieuwe situatie terecht te komen, het is oké dingen anders te doen, het is oké om gas terug te nemen en bovenal is het oké dat je af en toe uit de auto stapt en kijkt naar waar je bent.

Want jij bent hier.

3 gedachten over “Het leven is net als autorijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s