Je hebt geen motivatie nodig

Ergens in mijn blog verleden heb ik het weleens gehad over motivatie kweken. Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat dat kan. Je moet ergens beginnen, en ja aan het begin doe je het misschien tegen je zin in, moet je er écht heel veel moeite voor doen om je zinnen ertoe te zetten… Maar wat als je die fase voorbij bent en daadwerkelijk de motivatie heb gecreëerd die je nodig had?

Ik herken dit op dit moment heel erg bij mijn fysio oefeningen. Ik weet dat, wil ik van deze k-u-t blessure afkomen, dat ik die oefeningen moet doen. Het schiet ook elke dag door mijn hoofd, maar ik schuif het vooruit. Ik doe het straks wel, komt wel voordat ik ga slapen, oké morgenochtend écht! Maar dat werkt niet.

Het punt is. Wil je iets doen waar nog niet genoeg motivatie voor is, dan moet je het gelijk doen. Je blijft het anders van je af duwen, met als resultaat dat het er dus gewoon niet van komt.

Je moet jezelf ermee blijven confronteren wil je die motivatie echt creëren. Maak herinneringen aan in je telefoon, ga geen excuses verzinnen met redenen waarom je het niet doet, hang briefjes op en het allerbelangrijkste is: als je eraan denkt, maak er dan even tijd voor om een begin te maken. Leg bijv. de spullen klaar die je ergens voor nodig hebt, maar doe er in ieder geval iets aan.

Een goed begin is het halve werk

Wat daarnaast ook nog kan werken is door het samen met iemand te doen.

Samen sta je sterk

Motivatie kweken is absoluut niet makkelijk, dat zien we maar weer al te goed. Maar als je het eenmaal weer onder de knie hebt (goh wat een leuk woordgrapje ;)), ben je blij. Want jij bent degene die het hebt gedaan, jij bent degene die ergens aan werkt en je eigen zinnen verzet. Jij moet het doen en niemand anders.

Het is een opdracht die jij moet doen en niet jouw motivatie. De motivatie is een stimulerende factor, meer niet. Het is niet dat jouw motivatie maakt dat je de oefeningen doet. Het maakt dat je er zin in krijgt, niets meer en niets minder.

Dus geef jezelf dat duwtje in de rug, een schop onder je kont of weet ik het wat en begin eraan. Alle beginnen zijn moeilijk, want je moet de weg ontdekken die jij gaat bewandelen. Maar zodra je de weg hebt verkent zal het gemakkelijker worden en krijg je er misschien zelfs zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s