Mijn toekomstige dromen en uitdagingen

Uit de poll van een aantal artikelen terug bleek dat jullie dit als thema wilden voor deze maand (tja elke maand een thema is er nog niet echt van gekomen, sorry! Het loopt allemaal weer een beetje anders, net als het leven). Maar dat is geen probleem natuurlijk! Ik moet zeggen dat ik nu wel weer echt even moet gaan nadenken, want wat zijn mijn dromen en uitdagingen eigenlijk?

De afgelopen maanden ben ik weinig tot eigenlijk niet bezig geweest met de toekomst. Ik leefde vooral in het hier en nu en raakte mijn motivatie voor alles wat ik wilde eigenlijk kwijt. Dit gebeurde niet expres, ik ben mijzelf gewoon verloren en deed niks meer echt voor mijzelf.

Maarja je hebt keerpunten in het leven en zo eentje heb ik net gehad. Ik zie weer voor ogen wat ik wil en heb er ook weer echt zin in!

Allereerst ben ik blij dat ik kan zeggen dat ik dit jaar over ga! Volgend jaar dus vwo 6, het examenjaar (spannennnd!). Mijn cijferlijst is gunstig, dus dat neem ik lekker mee. Ik sta geen achten hoor, gewoon netjes afgerond sta ik een aantal zevens en daar ben ik prima tevreden mee. Allereerst wil ik dus mijn vwo afronden, dat is natuurlijk al behoorlijk wat.

Vorig jaar droomde ik nog van het feit om mijn rijbewijs te halen, maar die is inmiddels alweer bijna drie maanden binnen. Dus dat is alweer mooi meegenomen :).

Verder wil ik nog steeds dezelfde studie gaan doen (saai hè ;)). Dat is Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, maar dan wel de internationale versie daarvan. Daarbij wil ik er toch misschien voor kiezen om het huis uit te gaan wanneer ik ga studeren. Dit is natuurlijk een zorg voor later (ha grappig het duurt niet eens meer een jaar voordat ik m’n examens heb gehad…), maar ik neem het zeker wel in overweging.

Daarnaast weet ik inmiddels ook ongeveer welke richting ik op wil na mijn studie. Ik wil sowieso blijven schrijven, of ik dat via mijn blog doe of beroepsmatig dat moet ik nog maar zien.
In ieder geval wil ik iets met ontwikkelingshulp gaan doen. Wellicht dat ik middels mijn kennis van mijn studie een verhaal schrijf in combinatie met ontwikkelingshulp of in ieder geval andere culturen. Misschien ga ik de journalistiek wel in en dan wel richting deze onderwerpen of ga ik als antropoloog te werk bij een ontwikkelingssamenwerking. Iets met mensen, dat is zeker.

Natuurlijk wil ik ook gewoon lekker blijven schrijven en ben ik er nu vooral mee bezig om zelf weer gelukkig te zijn. Om dingen voor mijzelf te doen en aan mijzelf te denken.

Dit zijn echter toch eigenlijk allemaal wel materialistische doelen, dingen die zichtbaar zijn voor mijzelf en tot op zekere hoogte ook voor anderen. Er zijn natuurlijk ook nog andere doelen die ik wil behalen.
Zo wil ik bijvoorbeeld mijzelf weer terugvinden. Mijn vriend en ik zijn een aantal weken terug uit elkaar gegaan en dit heeft toch zeker wel mijn ogen doen openen. Ik ben mijzelf de afgelopen maanden kwijtgeraakt, ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en ik zou het zo nog eens doen. Maar ik moet van mijzelf voor mijzelf werken en dus weer mijzelf terugvinden.

Daarnaast lijkt het mij ook heel mooi om van alle kleine dingen te blijven genieten, dingen niet voor lief te nemen. Van alle aspecten van het leven genieten. Van de mooie, maar ook van de minder mooie.

PS: vergeet vooral niet om nieuwe thema’s achter te laten of om een vraag te stellen. Dan kan ik weer verder borduren met een thema voor een volgende maand ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s