Den Bosch en ik

Afgelopen week ben ik met mijn moeder een dagje wezen shoppen in Den Bosch. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Des te leuker om onze dag met jullie te delen!

De dag begon toch wel aardig vroeg. Ik was rond zeven uit bed gestapt en mijzelf klaargemaakt voor vertrek. Het vertrek alleen al was drempel nummer 1. Op het moment dat we weg moesten zag ik een vlek op de achterkant van de broek van mijn moeder zitten. Een slak had daar plaatsgenomen en was geplet, niet echt heel fris. Op het laatste moment moest mijn moeder zich nog omkleden. Stress, stress en nog eens stress.

Eenmaal aangekomen in Obdam, daar stapten we op, waren we een kwartier te vroeg (stress?). In de trein ging het goed, tot we in Amsterdam waren en er een storing was rondom Utrecht. Daarna hadden we nog twee keer een rood licht en zo kom je dus aan een half uur vertraging. In de trein besloten we een paar opdrachten uit mijn Get Lost boekje te pakken. We hadden er vier.

  1. Gooi bij elke moeilijke beslissing een muntje op en laat dat het antwoord zijn.
  2. Koop een kaartje en schrijf daar alle lessen van de reis op.
  3. Maak van alle mensen die je een selfie ziet maken een foto.
  4. Ga opzoek naar jouw schat.

Uiteindelijk waren we rond half 12 in Den Bosch aangekomen en gingen we bij het eerste en beste terrasje zitten dat we tegen kwamen. Wat er besteld werd? Natuurlijk een bossche bol!

Daarna kon het shoppen beginnen. Het was in een van de eerste winkels al raak, een broek voor €15,-. Daar zeg ik geen nee tegen!! Daarna liepen we The Sting in. Hier heb ik niks gevonden, maar heb ik wel een héél mooi plafond gespot!

Een paar winkels later kwamen we in de Coolcat. Niet mijn winkel, maarrrr 1) er is goede uitverkoop (2 halen, 1 betalen) en 2) ze hebben daar wel mijn maat qua lange broeken. En op deze manier scoorde ik dus nog twee broeken voor maar €40,-. Ik had het dus al enorm naar mijn zin want ik had lange broeken nodig en die zijn dus binnen.

Verder gingen we opzoek naar een juwelier die leuke oorbellen verkocht. Deze vonden we niet, tenminste niet op dit moment van de dag, maar we kwamen wel ineens heel veel straatmuzikanten tegen! Eerst een harp. Dat vind ik echt zo’n mooi en simpel instrument! Dat moest op de foto. Nog geen tien minuten later kwamen we een bijzondere gitarist tegen. Bijzonder omdat hij zomaar wat aan het tokkelen was en dat gaf dus een uniek geluid. Wat op dat moment heel leuk was dat er een jong meisje deze man aan het bewonderen was. Ik heb het moment vastgelegd en contact gehad met de ouders, superleuk! Nog geen straat verderop stond ook nog een operazangeres. En ja alles is vastgelegd!

In een winkel vond ik nog een heel leuk shirtje voor op de broek die ik had gekocht, maar ik twijfelde. Dit was het eerste moment dat ik het muntje heb opgegooid. Het muntje besloot dat ik hem niet moest kopen en stiekem was ik daar wel erg blij mee :). We zijn ook nog even de C&A te binnen gelopen. Hier is mijn moeder heel leuk geslaagd met twee broeken. Terwijl zij die uitzocht werd ik even “lastiggevallen” door een mevrouw die haar ei kwijt moest. Ze was namelijk in een winkel geweest waar ze niet naar de mannen afdeling mocht, tenminste dat is wat ik er van heb begrepen. Het was een nogal niet samenhangend verhaal en ze kwam ook nog veel te dicht op mij staan en het moment dat ik een stap opzij zette, zette zij die stap met mij mee… Help?

Daarna werd het tijd om te lunchen. Dat was ons toch een partij lekker!!! We hebben bij Café de Boulevard geluncht en bestelden daar, heel toepasselijk, de Boulevard. Dat is een Italiaanse bol met een kipkerriesalade, sla en Old Amsterdam. Ik heb er gewoon geen woorden voor voor hoe lekker die was…

Daarna vervolgden we onze zoektocht naar schoenen, oorbellen, een rokje en een tas. Dit werd hem toch niet helemaal. Tenminste het liep niet zo soepel. Elk rokje en elke schoen die ik paste zat niet goed of lekker, je raad het al ik had er de pest over in. Mijn moeder had echter ondertussen wel twee paar hele leuke schoenen gekocht bij Burned. Voor ons was het een onbekende zaak, maar we zijn uitstekend geholpen! Daarna liepen we nog twee schoenenwinkels binnen en liep ik weer chagrijnig naar buiten. Tot we langs Atlethe’s Foot liepen. Ik was er eigenlijk al voorbij gelopen en liep toen toch alsnog naar binnen. En ja hoor daar was de schoen die ik bedoelde én die ook nog goed zat! Inmiddels was het wel al vijf uur en de winkels sloten om zes. Dat werd haasten want we moesten nog tassen, een rokje en oorbellen.

Op een versneld tempo door naar de H&M. Jahoor! Daar vonden we dan mijn rokje. Voor het eerst in 17 jaar ga ik dus, voor mijn plezier, een rokje dragen. Voor de rest gaat het nog goed met mij hoor (ik zal hier nog een artikel aan wijden zodat iedereen deze uitspraak begrijpt ;)). Daarbij kocht ik ook nog een hele leuke jumpsuit, waarvan ik eigenlijk had verwacht dat het een jurkje was maarja… Hij was toch wel erg leuk!

We wilden nu alleen nog maar oorbellen en tassen. De tassen zijn het helaas niet meer geworden, maar ook de oorbellen zijn binnen!

Toen was het toch wel echt tijd om ergens wat te gaan eten. Ook dit was erg aangenaam. Ik bestelde een pasta pesto en mijn moeder de varkenshaas, als voorafje hadden we breekbrood met tapenade en aioli, mmmmm! We zaten erg gezellig, het enige jammere was dat het personeel vrijwel naast ons op het terras zat te roken. Laat ik daar nu net hoofdpijn van krijgen. Ik weet dat het niet verboden is en dat klanten gewoon toegestaan zijn om te roken op het terras. Maar als personeel zijnde zou ik dat toch laten, zeker met die hoeveelheden (ik denk dat er wel zes sigaretten doorheen zijn gegaan in dat kleine uur dat wij daar zaten). Ik kon het dan ook niet laten om er iets van te zeggen toen we weggingen :). Dit vingen ze gelukkig erg goed op!

Tijdens het voorgerecht was er live muziek op het plein, super leuk! Ik ben het terras afgelopen (met camera natuurlijk) en heb er wat foto’s van genomen. Dus op het roken na, hebben we ook hier van genoten.

Het was wel weer mooi geweest en dus gingen we op huis aan. Dit mocht even duren… Ik denk dat we tegen achten weggingen en we waren rond elven thuis. In Amsterdam zijn we snel even langs de Starbucks gegaan en heb ik voor het eerst wat anders genomen dan Caramel Macchiato. Nouja een andere siroop dan. Dit keer nam ik Latte Macchiato met hazelnootsiroop, ook erg lekker!

Eenmaal weer terug in Obdam keek ik recht in de koplampen van de trein, wauw… Dit moest ook écht worden vastgelegd.

Van onze Get Lost opdrachten zijn er een aantal gelukt. Zo hebben we bij moeilijke beslissingen een muntje opgegooid. Het wel of niet kopen van mijn shirt, de schoenen van mijn moeder en het avondeten zijn hierdoor beslist. Ook de lessen hebben we opgeschreven, dit was toch ook wel echt heel erg grappig :). We hebben eigenlijk geen mensen een selfie zien nemen. Ja eentje, maar toen waren we te laat om daar een foto van te maken, helaas… Mijn schat is ook nog niet gevonden, verdorie! Wie weet waar ik het ga vinden hahah!

We hebben echt een ontzettend geslaagde dag gehad. Niet alleen qua spullen, het was ontiegelijk gezellig!

2 gedachten over “Den Bosch en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s