En dan de relatiebreuk

Laten we het zo stellen dat een relatiebreuk nooit gemakkelijk is, hoe oud je dan ook mag zijn. Je hecht je aan een persoon, bouwt een band op en dan is dat persoon weg. Jouw steun en toeverlaat is er niet meer. Het is niet geheel gek dat dat iets met jou doet. Of jullie nu een jaar, jaren of veel korter bij elkaar waren, iemand die je in je hart hebt gesloten is daar niet zomaar uit.

Ik heb dit de laatste tijd ook ervaren en het viel mij op dat ik hier helemaal niet zo open over heb gepraat. Maar hoezo niet? Er zijn zoveel mensen wiens relatie beëindigd wordt, ik ben heus niet de enige die mij zo voelt.

Maar wat doe ik eraan om over die brok ellende heen te komen? Hoe werk ik mijzelf er doorheen? En hoe voel ik mij nu daadwerkelijk?

Allereerst doe ik weer écht dingen voor mijzelf. Ik neem de tijd om dingen voor mijzelf te doen en om mijzelf weer terug te vinden. Daaronder valt dus een boekje lezen, een stuk gaan fietsen of lopen, dingen in mijn eentje doen (treinreizen, Het Koffielokaal etc.) en natuurlijk ook met vrienden afspreken. Ik moet er echter wel op letten dat ik niet teveel doe en daarbij mijzelf de kans niet geef om dingen te verwerken en mijn gevoelens niet voor mijzelf af te sluiten.

En hoe voel ik mij dan? Over het algemeen voel ik mij alweer stukken beter dan twee maanden terug, het zou ook niet goed zijn als dat niet het geval was geweest. Negen van de tien keer ben ik trots op mijzelf op waar ik nu ben. Dat ik doorga en mezelf niet wegcijfer. Dat ik deze kans weer benut om aan mijzelf te werken. Ik sta zelfs te kijken hoe goed mij dat afgaat!

Maar het is natuurlijk niet altijd zonnig. Er zijn genoeg momenten dat er ineens weer wolken overtrekken en dat ik het allemaal even niet trek. Dat ik mis wat er was, ook al weet ik dondersgoed dat dat er simpel weg niet meer is. Daarnaast besef ik mij maar al te goed dat ik blij moet zijn dat het zo is gelopen, omdat ik nu weer echt aan mijzelf kan werken en mijzelf kan terug vinden. Dat ik weer weet wat ik wil. Maar goed, het lukt niet altijd om mijzelf dat alles te herinneren als ik zo’n down moment heb. Vaker niet dan wel zelfs.

Dus dat is hoe ik mij voel en wat ik er aan doe. Al doende leert men. En dat is wat ik doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s