Als je loslaat heb je twee handen vrij

Soms, heel soms, moet je mensen en dingen loslaten. Iets laten gaan kan zo ontzettend moeilijk zijn. Je geeft om iets, iets heeft waarde voor jou en om iets met waarde te laten gaan, daar heb je een heleboel lef voor nodig en daarvoor zal je jezelf moeten vertrouwen. En ja, dat is moeilijk.

ZELFVERTROUWEN

Als je alles los laat

Heb je twee handen vrij

Om de toekomst te grijpen.

Loesje

Door met je ene hand dat andere vast te houden denk je wellicht houvast te hebben of te vinden. Iets of iemand waar je op terug kan vallen, iets of iemand die jou steun geeft. Dit is natuurlijk heel mooi, maar niet helemaal hoe het werkt.

Soms moet je aan jezelf werken en door dan vast te blijven houden aan iets of iemand blijf je met je één voet aan de andere kant van de drempel staan. Je kan nooit die deur sluiten, omdat je nog deels in die kamer staat. Je kan nooit die nieuwe kamer ontdekken, omdat je niet verder komt dan de drempel.

Als je loslaat heb je twee handen vrij. Als je loslaat kan je die andere voet over de drempel zetten en de kamer ontdekken. Laat los, geef jezelf de vrijheid om te ontdekken. Laat jezelf vrij. Ontdek die nieuwe kamer. De deur sluiten kan altijd nog.

Een gedachte over “Als je loslaat heb je twee handen vrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s