Ik sluit een contract met mijzelf

Een tijdje terug schreef ik dat ik mijzelf was kwijtgeraakt. Dat ik mijzelf een soort van heb verwaarloosd, geen dingen meer voor mijzelf deed, meer aan anderen dacht dan aan mijzelf en mijzelf eigenlijk gewoon wegcijferde.

Ik heb aan mijzelf gewerkt. Ik doe weer dingen voor mijzelf; gewoon lekker rustig een filmpje kijken; een boek lezen; genieten van kleine momenten; artikelen schrijven of lezen; met vriendinnen afspreken of gewoon een lekker stuk met de honden lopen. Ik ben er weer voor mijzelf.

Ik werk aan mijn school en zorg ervoor dat ik plezier heb in mijn leven op mijn manier. Ik ben dan ook trots op mijzelf dat ik dit heb bereikt.
Terwijl ik hieraan werkte heb ik mijzelf voortdurend voorgehouden dat ik mij dit niet nog eens laat overkomen, niet zolang ik daar zelf invloed op heb.

Ik maak een contract voor mijzelf. Ik maak afspraken met mijzelf die ik na moet komen wil ik mijzelf niet nog eens kwijtraken. Zie het meer als een soort reminder i.p.v. een contract wat moet, het is meer dat ik dit wil voor mijzelf.

Contract voor mijn geluk:

 1. Eens per week een artikel schrijven of een artikel van iemand anders lezen
 2. Eens per week een rondje lopen in het park óf de Rijgerweg
 3. Minimaal een keer in de week een ontspannend of interessant programma kijken
 4. Ontbijten zonder technologie (radio daargelaten)
 5. Minstens 4 à 5 dagen in de week bijtijds gaan slapen
 6. Niet continu op mijn telefoon kijken
  – niet op school tijdens de lessen
  – niet tijdens het leren

  Komt neer op het bewust bezig zijn met mijn telefoon
 7. Minstens een keer per week een paar bladzijden uit een boek lezen
 8. Mijn kamer elke maand schoonmaken
 9. Met vriendinnen afspreken
 10. Van de kleine dingen blijven genieten
 11. Eens in de zoveel tijd naar het Koffielokaal gaan
 12. Eerlijk tegen mijzelf zijn en blijven

7 gedachten over “Ik sluit een contract met mijzelf

  1. Nee klopt, ik zie het ook niet als een verplichting maar meer als een reminder. Dat ik niet weer mijzelf wegcijfer als ik in mijn hoofd heel veel bezig ben met anderen, dat ik zegmaar wel onthoud waar ik zelf behoefte aan heb. Dankje wel xx!

   Geliked door 1 persoon

 1. Super goed idee om zo’n contract op te stellen. Het lijken me ook allemaal vrij ‘kleine’ dingen die je relatief makkelijk moet kunnen volhouden. Ik denk dat mij dat ook wel zou helpen om wat dingen aan te pakken.

  Like

  1. Ja ik moet zeggen als ik weer eens teveel aan mijn hoofd heb en niet weet wat ik moet, dan kijk ernaar en denk “ohja een van deze dingen geeft mij nu vast wel rust”. Ik vind het zeker het proberen waard 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s