Voor mijzelf, niet voor jou

De titel van dit artikel is iets waar ik mij bewust van moet blijven.
Voor mijzelf, niet voor jou.

Vaak heb ik de neiging om mijn gevoel te verplaatsen voor het gevoel van anderen. Dat ik mij schuldig voel als ik iets doe wat voor mij goed voelt, maar niet weet hoe de ander dat zal opvatten. Ik probeer met alles en iedereen rekening te houden. Zo min mogelijk mensen tot last te zijn.

Maar waar slaat dit nu eigenlijk op? Dit is dus precies een onderwerp dat bij de psycholoog ook aan bod kwam. Uit mijn verhalen die ik vertelde maakte zij op dat ik mij nogal snel schuldig voel, voor welke (onbenullige) reden dat dan ook mag zijn.

Het feit is dat ik dit leven leef voor mijzelf en dat ik mijzelf moet kunnen zijn. Als ik iemand een appje wil sturen denk ik er soms al over na of diegene daar überhaupt op zit te wachten, ik voel me schuldig om ze te appen. Maar waarom zou ik mij schuldig voelen? Het is vanuit mij een blijk van belangstelling voor jou en jij beslist wat je ermee doet.

Ik moet mijn eigen leven kunnen leven, zijn wie ik ben en vooral doen wat voor mij goed voelt. Oké ik zal niet iemand neersteken, omdat dat voor mij goed voelt. Natuurlijk zijn er grenzen.
Maar ik doe zoals ik ben, omdat ik dit ben. Mensen die dat niet kunnen waarderen of hier problemen mee hebben en dit niet aan mij duidelijk maken, zijn mijn energie niet waard. Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s