2019 in één woord chaotisch

Het is maandagavond, letterlijk de laatste “echte” avond van 2019. Wat was mij dit een jaar! Het is voorbij gevlogen. Ik ben nu alleen thuis, tenminste mijn zusje ligt te slapen en ik kijk terug op dit jaar.

Januari – Februari

Afgelopen jaar had een drukke start. Er stonden veel feestjes op de planning en op één van die feestjes leerde ik mijn vriend kennen.

In februari zakte ik helaas voor mijn praktijk examen, een tegenslag maar ik kon het hebben. Inmiddels kende ik mijn vriend net een maand en kregen wij een relatie. 2019 had een, tja wat zal ik zeggen? Een vliegende start.

Maart

In maart merkte ik enorm dat het rouwproces van mijn oma nog steeds in volle gang is. Ik kwam in een nieuwe familie terecht, die van mijn vriend, en ervoer wat ik niet (meer) heb. Dat kwam hard binnen. Hoewel ik ontzettend van die tijd geniet, is dat ook wel eens lastig.
Verder werd mijn zusje 15. Om dat te vieren gingen we met ons gezin, inclusief mijn vriend, uiteten. Best wel een bijzonder moment als je het mij vraagt.

April

9 april haalde ik dan wel mijn rijbewijs! Deze maand stond er verder nog een reis naar Rome op de planning. De laatste officiële reis met mijn middelbare school. Een reis waar ik voor mijzelf opkwam, waar ik onwijs veel lol had en mijn grenzen verlegde.

Mei – juni

Deze maanden waren onwijs rommelig en emotioneel. Het ging uit met mijn vriend en ik moest de laatste toetsweek nog doen… Het was even doorbikkelen…

Juli – augustus

Ik beloofde mijzelf het beste uit de zomer te halen en dat is mij aardig gelukt! De eerste drie weken van mijn zomer heb ik veel gewerkt. Toch deed ik elke week iets leuks voor mijzelf. Zo ging ik naar de sauna, shoppen in Den-Bosch, ben ik vaak wezen zwemmen, ging ik naar kermis de Weere en ging ik op verjaardag bij mijn petebroertje. Daarna ging ik met mijn gezin op vakantie naar Groningen. Daar deden we dingen samen, maar ik heb ook veel in mijn eentje gedaan. Zo ben ik naar Groningen gefietst, met mijn camera om mijn nek en mijn ‘Get lost’ boekje om mijn dag te vormen. Eenmaal thuis ben ik naar kermis Abbekerk geweest, waar ik onwijs van heb genoten, ben ik naar het strand geweest in mijn eentje, ging ik naar het Koffielokaal, ben ik wezen treinreizen en heb ik een rondje door de omgeving gefietst en heb delen gezien waar ik nog nooit had gezien. Daarbij kreeg ik weer onverwachts weer contact met Roos, die had ik al een jaar niet gesproken en het was heel gezellig haar weer eens te zien. Deze vakantie had ik écht nodig om mijzelf weer terug te vinden.

September

De zomer werd afgesloten met Zomerpop. Daar kwam ik voor het eerst in één of twee maanden tijd mijn vriend weer tegen. Ik stond letterlijk te trillen op mijn benen… Dit was echter wel een heel geslaagd weekend! Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen deze dagen en heb onwijs genoten. Dit was ook wel weer een beetje het kantelpunt van 2019. Langzaam maar zeker groeide het contact tussen mij en mijn vriend weer.

Oktober

En dan ben je ineens 18. Ik mocht zelf gaan rijden en moest mijn eerste zorgverzekering afsluiten. Daarnaast ging ik een weekend weg voor mijn verjaardag en heb ik een ontzettend gezellig weekend gehad. Ik kreeg weer wat ritme in mijn leven en fysiek gezien ging het steeds beter. In mentaal opzicht had ik het nog steeds moeilijk met de relatiebreuk, maar ik deed mijn best. Deze maand heb ik veel plezier gehad met mijn vriendinnen, we hadden de ene verjaardag na de ander want iedereen is blijkbaar jarig in oktober ofzo… Daarnaast kreeg ik groot nieuws van de fysio, zij kunnen mij niet verder helpen en ik mag nu verder zelf langzaam verder bouwen zodat ik uiteindelijk een stukje kan hardlopen!

November

Begin deze maand was mijn eerste toetsweek en wat ging die goed! Deze maand kreeg ik echter ook te horen dat het de laatste maand(en) waren bij mijn toenmalige werkplek. Dat was wel even een klap in mijn gezicht… Maar elk eind maakt ruimte voor een nieuwe begin! En ja dit is dan ook de maand dat mijn vriend en ik weer een relatie kregen :).

December

We begonnen de maand al goed met het concert van Kensington! Dat was een ontzettend gezellige avond, waar ik veel herinneringen van overhoud! En toen was het ineens kerstvakantie. Het leren begon en de feestelijke dagen kwamen eraan! Eerste kerstdag gingen we traditiegetrouw naar het strand, tweede kerstdag gingen we bij vrienden gourmetten met Thijs en derde kerstdag (ja die bestaat in mijn leven) gingen we, na bij mij spelletjes te hebben gespeeld, bij mijn schoonfamilie een kerstspel spelen en gourmetten. Daarbij droeg ik voor het eerst sinds jaren écht een jurkje :). Wat waren dit gezellige dagen!

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat 2019 een raar verloop heeft gehad. Ik ben mijzelf onwijs tegengekomen. Ik ben er achtergekomen dat ik toch nog dingen aan het verwerken ben van mijn jeugd en dat wat ik heb geleerd bij de psycholoog nu ook nog moet leren toepassen. Ik weet wie mijn echte vrienden zijn en wie er voor mijzelf klaar staan. Ik heb mijzelf beter leren kennen en weet dat ik best een beetje op mijzelf mag passen en voor mijzelf mag opkomen.

Hoewel het een chaotisch jaar is geweest, ben ik blij dat ik hem heb mogen meemaken. Daarnaast ben ik trots op mijzelf dat ik mijzelf door al deze mogelijke situaties heb gekregen. Het was niet altijd even makkelijk, maar ik zit hier nu met een glimlach van oor tot oor achter mijn scherm en met wat tranen van geluk. Ik heb veel dingen voor mijzelf overwonnen en veel over mijzelf geleerd.

Ik ben klaar voor 2020.

2 gedachten over “2019 in één woord chaotisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s