Verlies ik mijzelf, alweer?

Goedendag, het is een tijdje terug dat jullie wat van mij hebben vernomen. Ik heb het de laatste tijd nogal druk met genieten, dat is naar mijn mening een geoorloofde rede om afwezig te zijn. Bij deze bied ik mijn excuses dan ook niet aan :).

Drie maanden terug schreef ik het artikel Ik sluit een contract met mijzelf en daar grijp ik nu op terug. Toen der tijd kregen mijn vriend en ik weer meer contact en aangezien ik mijzelf zo onderhand ken wist ik dat ik mijzelf op een gegeven moment weer zou verliezen et voilà… Hier zijn we dan, twee maanden verder en I’m losing myself again.

Laten we eerst even duidelijk maken dat ik heel gelukkig ben in mijn relatie. We hebben het onwijs naar ons zin en kunnen alles met elkaar bespreken, dat is mij onwijs veel waard! Toch merk ik dat ik grip op mijzelf verlies. Vorig jaar november deelde ik onderstaande lijst waar ik mijzelf aan zou houden, op dit moment behaal ik punt 4 en 6. That’s it.

 1. Eens per week een artikel schrijven of een artikel van iemand anders lezen
 2. Eens per week een rondje lopen in het park óf de Rijgerweg
 3. Minimaal een keer in de week een ontspannend of interessant programma kijken
 4. Ontbijten zonder technologie (radio daargelaten)
 5. Minstens 4 à 5 dagen in de week bijtijds gaan slapen
 6. Niet continu op mijn telefoon kijken
  – niet op school tijdens de lessen
  – niet tijdens het leren

  Komt neer op het bewust bezig zijn met mijn telefoon
 7. Minstens een keer per week een paar bladzijden uit een boek lezen
 8. Mijn kamer elke maand schoonmaken
 9. Met vriendinnen afspreken
 10. Van de kleine dingen blijven genieten
 11. Eens in de zoveel tijd naar het Koffielokaal gaan
 12. Eerlijk tegen mijzelf zijn en blijven

Hoe ik merk dat ik grip op mijzelf verlies? Ik krijg weer van die buien waarin ik verdrietig ben zonder rede en niet weet wat ik moet. Ik heb daar niet nog een keer zin in en aangezien ik weet wat het probleem is moet ik het kunnen oplossen ook. Ik merkte dit afgelopen dinsdagavond toen ik terug fietste van Thijs naar mijn huis. Ik was droevig en hij merkte dat ook. Eenmaal op de fiets merkte ik dat ik de afgelopen weken nauwelijks iets voor mijzelf heb gedaan, op dat moment heb ik dan ook bovenstaande foto gemaakt. Ik ben altijd bezig en geloof me ik heb het naar mijn zin en ben ontzettend blij met mijn vriend, maar dat ik nauwelijks iets voor mijzelf doe begint zijn vruchten af te werpen en niet in de positieve zin.

Nu is bovenstaande lijst natuurlijk een behoorlijk iets om zo 1, 2, 3 toe te passen, dus lijkt het mij verstandiger om het gedoseerd toe te passen. Zo wil ik punt 2 weer gaan volhouden, ik weet namelijk dat mij dat echt goed doet. Daarnaast wil ik ook punten 5, 7, 10 en 11 toepassen. Dat komt dus neer op een rondje lopen met de honden of gaan hardlopen, bijtijds gaan slapen, een paar bladzijdes uit een boek lezen, van de kleine dingen genieten en vooral eerlijk tegen mijzelf blijven.

Ik ga weer een beetje beter op mijzelf passen :).

2 gedachten over “Verlies ik mijzelf, alweer?

 1. Wat je schrijft is heel herkenbaar. 2020 was fantastisch begonnen, maar al snel kwam er nieuws dat me een klap in het gezicht gaf. Sindsdien houdt ik me ook niet meer aan mijn voornemens en heb ik weer meer hoofdpijn. Ik staak het voor de buitenwereld op vage dingen, maar in werkelijkheid weet ik dat dit gevoel van dieper komt en dat ik door dat gevoel weer niet goed op mezelf let.
  Anyway, mijn punt is gewoon dat je niet alleen bent. You got this ❤

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s