Dan ben je ineens werkloos

Afgelopen november hoorde ik van mijn voormalige baas dat ik mijn laatste maanden in zou gaan. Dat kwam voor mij aan als een schok.

Ik moest even schakelen. Ik had tijdens de periode dat ik daar werkte al weleens naar wat anders gezocht, maar ik houd totaal niet van verandering en dus zette ik nooit de stap. Tot nu, ik moest wel. Gelukkig ben ik iemand die goed inzicht heeft in haar geldzaken, ik weet precies wat ik heb en waar ik het aan uit kan geven en spaar genoeg, daarom had de periode zonder baan niet gelijk negatieve gevolgen.

Ik begon direct met solliciteren. Ik solliciteerde bij de Hema, Deen, Lidl, Aldi, Action, de Stumpel en de Boet. De Hema was een van de weinigen die direct wat van zich liet horen. Na twee weken wist ik precies waar ik aan toe was. Ondertussen was ik wel uitgenodigd bij de Lidl. Na dat gesprek duurde het echter wel weer twee weken voordat ik wat van ze had gehoord, maar ik had ten minste gehoor gekregen. De wanhoop was mij nabij, want ik wil al het geld dat ik gespaard heb niet nu moeten uitgeven… December is gelukkig ook niet zo’n dure maand (ehm not!) en ik vond het dan ook lastig om mijn geld uit te geven. Ik ben van mijzelf al iemand die haar geld niet graag uitgeeft. Als je dan zonder baan zit en dan nog eens geld moet gaan uitgeven aan cadeaus… Ik kon dat niet zo goed handelen.

Nadat ik iemand had gesproken en dit alles had verteld zij ze dat ik misschien wel bij haar werkgever terecht kon, de Praxis. Ik stuurde een mail, werd direct uitgenodigd en na het gesprek was ik dan ook aangenomen. 2, 3 en 4 januari waren mijn eerste werkdagen. Eerst vond ik werken meer iets dat moest, niet zozeer iets wat ik als leuk ervoer. Nu is dat een heel ander verhaal. Ik heb het onwijs naar mijn zin en heb juist zin om te werken, als ik kon zou ik nog meer gaan werken ook!

Het grappige is dat ik nu half januari pas gehoor krijg van sommige van de sollicitaties die ik toen al heb verstuurd. Wat ik echt best bizar vind… Maar het heeft zo moeten zijn, aangezien ik nu met plezier naar mijn werk ga.

Inmiddels ben ik dus werkzaam bij de Praxis achter de kassa. Het is ontzettend leuk om met de klanten te kunnen praten en te zien hoe begripvol ze reageren als ik zeg dat ik net nieuw ben. Daarnaast vind ik mijn nieuwe collega’s erg gezellig en heb ik zin om nog vele uren te kunnen werken.

De les hieruit? Verandering is helemaal niet erg! Je leert veel nieuwe dingen en je leert vooral jezelf weer kennen. Uitdagingen vind ik nog evengoed eng, maar het is ontzettend leuk als het zo goed uitpakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s