Een weekend in Nunspeet

In het weekend van 26 januari gingen mijn vriend en ik een weekendje weg, deze had hij nog tegoed voor zijn verjaardag. Ik boekte een Airbnb, zorgden beiden ervoor dat we vrij waren en stapten in de auto.

We vertrokken rond een uur of twaalf, iets later dan gepland maar ik probeer ietwat los te laten van tijdstippen als je een weekend weg gaat (en oh dat vind ik toch moeilijk…).

Allereerst wilden we naar de Veluwe om daar een rondje te lopen. We wilden echter eerst wat informatie en liepen een Van der Valk binnen. Hier werd ons een startpunt gegeven en een bijbehorende plattegrond. Wij reden dus naar dat startpunt en eenmaal daar hadden we ineens toch niet zo’n zin. Onze ingang was vlak naast een doorgaande weg en er was geen bos te bekennen. Zo kwam het dat we naar het centrum van Nunspeet zijn gereden en onze boodschappen hebben gehaald. Daarna zijn we lekker naar ons huisje gereden.

Eenmaal bij het huisje aangekomen was het toch anders dan ik had verwacht. De foto’s kwamen precies overeen, dat wel, maar ik had niet verwacht dat het aan zo’n druk bereden weg zou liggen… Dit viel dus best wat tegen en ik had er een beetje de balen van. We hadden toch al snel een oplossing gevonden, we gooiden alle gordijnen dicht en kregen daar net even wat meer het gevoel van dat het huisje wat afgelegener stond.

Nadat we ons hadden gesetteld zijn we de film Birdbox gaan kijken. We zetten wat nootjes op tafel en hebben ons zo twee uur vermaakt. Toen de film klaar was was het volgens de klok alweer vijf uur. We hadden overigens de batterijen uit de klok gehaald omdat hij te hard tikte :). We besloten om samen een kort spelletje te spelen op de telefoon.

Daarna was het alweer tijd om wat te gaan eten en dus bereidden we onze pizza’s. Nu kan je natuurlijk denken “pizza?”, ja pizza ja. Simpel en makkelijk! We hadden geen van beiden zin om uitgebreid te moeten koken en dus was dit de beste oplossing hahah!

Na wat te hebben afgewassen zetten we een muziekje op en zijn we het Kolonisten van Catan kaartspel gaan spelen. Onwijs leuk!! Helaas verloor ik letterlijk alle potjes die we hadden gespeeld… We hadden ’s middags trouwens al besloten om ’s avonds even een rondje door het dorp te lopen. Dus na ons klaar te hebben gemaakt sloten we de deur achter ons dicht en gingen we een rondje lopen. Onderweg kwamen we wat jongeren tegen en vroegen of er nog iets leuks te doen was. Nee, was hun antwoord, Nunspeet is maar een dood dorp, zeiden ze daarna nog. Wij vervolgden onze route en kwamen erachter dat Nunspeet helemaal niet zo dood is. Ze hebben een onwijs leuk pleintje met nog best wat winkels. We kwamen een kroeg tegen, zijn deze te binnen gegaan en hebben onwijs veel lol gehad. Tegen 03.00u kwamen we terug in ons huisje, verbouwden de slaapkamer zodat de bedden niet uit elkaar schoven en zijn toen lekker gaan slapen.

De volgende ochtend ging de wekker rond half 9. Ik stapte onder de douche, maakte me klaar en ruimde het huisje weer netjes op en Thijs zorgde ervoor dat we konden ontbijten. We hadden nog wat smeersels over van de toastjes van de avond daarvoor, nog wat eitjes en afbakbrood. Het kwam perfect uit, er waren wat teveel afbakbroodjes en dus hadden we ook al een lunch.

Vandaag wilden we wél een rondje door de Veluwe lopen en dus startten we onze route. Na ongeveer een kwartier/20 minuutjes zijn we op een bankje gaan zitten bij een viaduct. Toen we eindelijk onze route wilden vervolgen maakten we een grap op het viaduct en zodoende hebben we daar een uur anderhalf gestaan. Nadat we weer veel hadden gelachen vonden we het wel mooi geweest en zijn we teruggelopen naar de auto. En nu? Het was pas net 1 à 2 uur geweest. Uiteindelijk besloten we om te gaan klimmen bij Coronel in Huizen. Na een hoop te hebben geklauterd, andere mensen te hebben geholpen en mezelf te hebben uitgelachen was dat alweer voorbij.

Toen dat klaar was, was het al bijna tijd om te gaan avondeten en dus besloten we waar we wilden eten. De wok. Na te hebben gereserveerd reden we richting Lelystad, ik was nog bang dat we in zo’n aftandse vreetschuur terecht zouden komen. Eenmaal aangekomen liepen we naar binnen en stond ik met mijn mond vol tanden. Wat is het daar mooi! Er was onwijs veel keuze aan eten, ze hadden ook noten voor bij het wokken en verschillende soorten broden om erbij te nemen, je keek letterlijk je ogen uit! Na onze buiken rond te hebben gegeten reden we terug naar huis.

We hebben een onwijs leuk weekend gehad met veel lol en ook nog eens heel lekker eten! Voor de herhaling vatbaar? Jazeker.

Een gedachte over “Een weekend in Nunspeet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s